בשנים האחרונות, הרבה יותר מבנים קורמים עור וגידים על ידי שימוש בטכניקות בנייה קלה. במאמר זה אציג מהי בכלל בניה קהל ומהם היתרונות והחסרונות של השיטה הזו לעומת שימוש בטכניקות הבניה המסורתיות.
אלקו שיפוצים מתמחה בביצוע עבודות שיפוצים, תוספות בנייה ופיתוח באזור חיפה והקריות כבר יותר מ – 15 שנה. הניסיון הרב שצברנו בתחום הבנייה והשיפוצים, מאפשר לנו לבצע את העבודה בצורה מושלמת תוך הקפדה על לוחות זמנים, תקציבים ושירות ללקוח. לקבלת פרטים נוספים על עבודות בנייה ושיפוצים, ניתן ליצור עימנו קשר ב- 072-3974551 ונשמח לעמוד לרשותך.
הכירו מהי בניה קלה?
לפני שרצים לבנות בצורה "קלה", כדאי להכיר את שיטת הבניה. באופן כללי, בניה קלה היא טכניקה אשר עושה שימוש בשלד פלדה, לבנים או בטון ביחד עם לוחות גבס, פנלים מבודדים ופרופילים אשר עשויים מפלדה.
חשוב להכיר מהי בניה קלה לפני שנכנסים לתהליך שיפוץ, פיתוח או בנייה כלשהו, משום שפעמים רבות ניתן להשתמש בטכניקה זו לביצוע מגוון רחב של עבודות החל מסגירת מרפסות בבתים ועסקים ועד הקמה של משרדים, חללים על גגות קיימים ועוד אינספור שימושים אחרים.
מהם היתרונות והחסרונות של הבניה הקלה?
שיטת הבניה הקלה מעניקה למשתמש הרבה מאוד יתרונות מובנים, ביניהם ניתן למנות:
- גימור איכותי – בניה קלה מאפשרת להעניק למבנה גימור איכותי, מדויק ומקצועי הרבה יותר מבלוקים, בטון וטיח.
- אטימות ובידוד – המבנים הקלים אטומים לחלוטין כך שניתן להרוויח בידוד תרמי ואקוסטי ברמה הגבוהה ביותר שניתן לקבל.
- עלויות נמוכות – הבניה הקלה עושה שימוש בפאנלים, חלקי פח ופלדה כך שעלויות ההקמה הן זולות הרבה יותר מבעבר.
- מהירות – הבניה הקלה מאפשרת עבודה מהירה, נקייה וקצרה בשטח כיוון שרוב החלקים מוכנים כבר ונדרשת רק עבודת "הרכבה" בשטח.
- פתרון ידידותי לסביבה – בניה קלה נחשבת לפתרון ידידותי לסביבה כיוון שלהבדיל מטכניקות הבניה המסורתיות, כמות הפסולת, הזיהום והלכלוך שנשארת היא מינימלית.
לצד יתרונות אלה, חשוב לציין שיש גם חסרונות אשר העיקרי בהם הוא עלויות התחזוקה הגבוהות יותר במבנים מסוג זה. בנוסף, טכניקת בנייה זו אינה מאפשרת יצירת מרחב מוגן, כך שבמידה ומקמים מבנה חדש, על פי תקנות הבנייה הקיימות יש להוסיף את היחידה בנפרד.
לסיכום, הבניה הקלה משנה את חוקי המשחק בעולם הבניה והשיפוצים. חשוב מאוד לבחור בחברה קבלנית רשומה אשר תוכל ללוות אותך משלבי התכנון הראשוניים ועד הביצוע וההקמה בשטח.